Samfundet för Svensk-Eritreanska Muslimer

Vad innebär medlemskapet?

Samfundet för svensk-eritreanska muslimer är ett registrerat trossamfund. Vi har sedan 1987 varit ett trossamfund men aldrig formellt registrerat oss.
 

2019 registrerade vi oss och Samfundet för svensk-eritreanska muslimer är numer ett registrerat trossamfund. Organisationens målsättning är att bli ett statsbidragsberättigat trossamfund. 
 

Samfundet för svensk-eritreanska muslimer har idag fyra anslutna lokalföreningar i Stockholm, Göteborg, Sandviken och Motala. Intresse att starta lokalföreningar finns från flera orter såsom Uppsala, Eskilstuna, Sundsvall, Örebro, Katrineholm med flera.

Genom att bli medlem stödjer du vårt arbete och hjälper oss på vägen till att bli ett statsbidragsberättigat trossamfund.

Till höger har du svar på de vanligaste frågorna. Du kan självklart också kontakta oss om du vill veta mer eller funderar över något.

Genom att fylla i medlemsformuläret och signera med Bank-ID ger du ditt medgivande till att i framtiden när vi blivit ett statsbidragsberättigat samfund, dra medlemsavgiften på din skattsedel. Medlemsavgiften är av riksstämman fastställd till 0,7 % av din kommunalt beskattningsbara förvärvsinkomst.


Bli medlem idag och stöd vårt arbete!

Frågor och svar om medlemsavgiften

Alla som delar vår vision, målsättning och värdegrund kan bli medlemmar i vårt samfund. För oss är alla åldrar välkomna från 0 år och uppåt.

Medlemsavgiften är en säker inkomstkälla för organisationen

Den som vill ansluta sig till medlemsavgiften kan antingen fylla i medlemsformuläret hemsidan och signera med BankID eller också kan du skriva ut blanketten från hemsidan, fylla i blanketten och posta den till adressen som står på blanketten.

Du fyller i mitt medgivande 1 gång och sedan gäller det tillsvidare.

Ja, det är möjligt att betala medlemsavgift till hur många samfund man vill. Den som inte vill betala dubbel medlemsavgift måste själv begära utträde ur det aktuella samfundet annars kommer det att dras dubbel medlemsavgift.

Den som vill byta från ett annat Samfund till oss måste begära utträde ur Samfundet som idag drar medlemsavgift genom att säga upp sig skriftligt till de samfundet.

Tänk på att din uppsägning behöver vara dem tillhanda innan 31/10 respektive år.

Kontakta oss för mer information